Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΠΟΘΕΝ...ΑΙΣΧΟΣ!



Πριν από λίγο καιρό είδαν το φως της δημοσιότητας τα «πόθεν έσχες»των πολιτικών της χώρας μας ( αρχηγών κομμάτων  & βουλευτών) για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2009 αλλά και για τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχουν.
      Εκτός από λίγους που πραγματικά είναι μετρίων εισοδημάτων και ολιγαρκείς στην απόκτηση ακινήτων , οι περισσότεροι είναι κάτοχοι τεράστιας περιουσίας προκαλώντας το αίσθημα του Ελληνικού λαού.
      Είδαμε ολόκληρους καταλόγους κατοχής ακινήτων , καταθέσεων, χαρτοφυλακίων και γενικά προσωπικές περιουσίες μεγάλων διαστάσεων. Η αριστοκρατία, η οικογενειοκρατία , η ολιγαρχία αλλά και η απληστία σε όλο τους το μεγαλείο.



     Δεν πρέπει λοιπόν να απορεί κανείς για την σημερινή κατάντια της χώρας μας. Οι κ. κ . εκπρόσωποι του Ελληνικού λαού λειτουργούν εκ του ασφαλούς όσον  αφορά την περιουσιακή τους κατάσταση έχοντας εξασφαλίσει όχι μόνο την δική τους άνετη επιβίωση αλλά και των παιδιών τους και των εγγονιών τους ακόμα.
      Λογικά όμως η Τρόϊκα έπρεπε να ξεκινήσει την προσπάθεια εξυγίανσης της οικονομίας μας από την Βουλή των Ελλήνων. Ειδικότερα θα έπρεπε να μειώσει  τον αριθμό των βουλευτών , που είναι δυσανάλογος με τον πληθυσμό της  χώρας μας από 300 σε 100. Επίσης θα έπρεπε να μειώσει δραστικά και τις βουλευτικές « αποζημιώσεις » παρακαλώ , κατά 50 % οι οποίες σημειωτέον είναι αφορολόγητες. Θα έπρεπε να κάνει και περικοπές σε όλες τις επιπλέον παροχές και ατέλειες που απολαμβάνουν οι κ. κ. βουλευτές.
    Ας μη μιλήσουμε για την οικονομική βοήθεια προς τα κόμματα γιατί η ιστορία αυτή είναι αμαρτωλή. Πακτωλοί χρημάτων από το υστέρημα του Ελληνικού λαού δίνονται στα κόμματα σαν ενίσχυση για να ανταπεξέλθουν  στις δυσκολίες. Αυτά είναι τα φανερά γιατί υπάρχουν και ενισχύσεις κρυφές και αμφιβόλου προελεύσεως . Για τις ενισχύσεις αυτές όλοι γνωρίζουν και κανείς δεν ξέρει τίποτα.
    Ο Ελληνικός λαός όμως στην παρούσα φάση, υπομένει, υποφέρει , εξαθλιώνεται , διασύρεται διεθνώς και δεν γνωρίζει τι θα του ξημερώσει. Παντού περικοπές, παντού φόροι , παντού φτώχεια , ανεργία και μαρασμός.
Ως πότε ;
Ως πότε θα βάζουν ανεξέλεγκτα το χέρι στην τσέπη μας και θα αφαιρούν το εισόδημά μας ;
Ως πότε θα υποθηκεύουν το μέλλον μας , και το μέλλον των παιδιών μας ;
Ως πότε θα ασελγούν πάνω μας χωρίς οίκτο ,χωρίς κανένα αίσθημα ντροπής προτάσσοντας την ανάγκη για την σωτηρία της χώρας μας ;
Ως πότε οι κ. κ. πολιτικοί μας θα βγάζουν τον εαυτό τους απέξω ενώ ο λαός θα υποφέρει ;
Ως πότε θα καλύπτονται πίσω από την βουλευτική ασυλία, τον νόμο  περί ευθύνης υπουργών , την παραγραφή των παρανομιών τους από τα δικαστήρια και τις προανακριτικές επιτροπές της Βουλής ;
Ποιοι οδήγησαν την Πατρίδα μας στο χείλος του γκρεμού ;
Ποιοι αποκόμισαν τεράστια προσωπικά οφέλη από την ενασχόλησή τους με τα κοινά ;
Ποιοί κυβερνούσαν τόσα χρόνια « τα πλοίο » που προσάραξε στα αβαθή και κινδυνεύει τώρα με την Παγκόσμια οικονομική κρίση  να γίνει κομμάτια πάνω στα βράχια ;
  Όλοι αυτοί που προαναφέραμε , πρώην και νυν, φανεροί και κρυφοί , ενεργοί και ανενεργοί. Επιπρόσθετα αρκετοί από τους ανενεργούς ( πρώην βουλευτές – πολιτικοί) , ζητάνε τούτη τη δύσκολη στιγμή να τους δοθούν και αναδρομικά. Πληρώναμε και πληρώνουμε την διακυβέρνησή μας τόσα χρόνια αδρά , μας κατέστρεψαν ενώ αυτοί πλούτισαν και πλουτίζουν ακόμα , μας ζητάνε και αναδρομικά από πάνω.
« ΠΟΘΕΝ …..ΑΙΣΧΟΣ»
Του Κώστα Τσακίρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου