Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΑΞΙΟΙ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ?


Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο με τις Πανελληνιες εξετάσεις των μαθητών της Γ’Λυκείου.
Κάποιοι , υποτίθεται έμπειροι εισηγητές ,επιλέγουν θέματα με αμφιλεγόμενες απαντήσεις ή  ασάφειες με αποτέλεσμα να παίζουν με την ψυχική υγεία των εξεταζομένων.
     Φέτος το πρόβλημα αυτό εντοπίζεται στο  μάθημα κατεύθυνσης της Φυσικής σε σημείο μάλιστα τόσο σοβαρό ώστε να ακυρωθεί  το ίδιο βράδυ ολόκληρο  το ζήτημα , την επόμενη Τρίτη να γίνει ακύρωση της ακύρωσης και έπεται και συνέχεια στο θέατρο αυτό του παραλόγου.
“ Ελλάς το μεγαλείο σου σταματημό δεν έχει “
Αντιλαμβάνομαι την αγωνία των μαθητών , έχοντας βιώσει εγώ αλλά και ολόκληρη η γενιά μου την υπόθεση Ράμμου της υποκλοπής των θεμάτων στις πρώτες Πανελλήνιες Εξετάσεις το μακρινό 1979 , τότε που μας ακύρωσαν τον διαγωνισμό   και μας εξανάγκασαν να δώσουμε πάλι ένα μάθημα .
Διαφορετίκή περίπτωση με σοβαρές συνέπειες τότε αλλά ας επανέλθουμε στο 2012.
Οι εισηγητές πρέπει εκ των προτέρων να γνωρίζουν όχι μόνο το ζητούμενο θέμα αλλά και την ενδεδειγμένη λύση του η οποία θα αναδεικνύει και θα επιβραβεύει ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας τους διαβασμένους μαθητές.
     Σαφώς και πρέπει να υπάρχει σαφήνεια ,λύση στα θέματα και σωστή διατύπωση.
    Τώρα συνέβη ακριβώς το αντίθετο.Ασάφεια , προβληματισμός , μη ύπαρξη λύσης.
    Ποιός δίνει το δικαίωμα σε κάποιους ανεύθυνους ,επιτρέψτε μου, να παίζουν με την αγωνία των μαθητών ;
Αν αυτοί οι “επιλεγμένοι εισηγητές των θεμάτων” έχουν προβλήματα πάσης φύσεως , οικονομικά , οικογενειακά ,  πολιτικά ή υπαρξιακά ας φροντίζουν να τα λύνουν οπουδήποτε αλλού και σε καμία περίπτωση πάνω “στις πλάτες” των  μαθητών.
   Καί επιτέλους  οι ιθύνοντες του Υπουργείου Παιδείας ας  στείλουν “στα σπίτια τους” τους συγκεκριμένους εισηγητές των θεμάτων της Φυσικής , με συνοπτικές διαδικασίες ,αποδίδοντας δικαιοσύνη και ευνομία γιατί αν δεν το κάνουν φέτος ,για παραδειγματισμό ,τότε θα είναι συνένοχοι σε μία θλιβερή ιστορία η οποία δυστυχώς θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.
ΤΣΑΚΙΡΗΣ  ΚΩΣΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου