Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

10η Ανάβαση Δημητσάνας-Ζυγοβιστίου


Απο τον Αλέξη Μητσάκο.
Στην όμορφη Δημητσάνα και στο γραφικό Ζυγοβίστι βρεθήκαμε το δεύτερο σαββατοκύριακο του Ιουλίου με σκοπό να παρακολουθήσουμε την 10η Ανάβαση Δημητσάνας-Ζυγοβιστίου που διεξήχθη για 10η συνεχόμενη χρονιά σε φιλικά πλαίσια. Πιστοί στο ραντεβού τους οδηγοί και τα πληρώματα των ομάδων τους ήρθαν και έτρεξαν κόντρα με την κρίση και βγήκαν νικητές.

 Eξήντα δύο οδηγοί έδωσαν το παρόν, και μετά τα δοκιμαστικά του Σαββάτου, ήρθε η Κυριακή να αναδείξει νικητή στην Α και με καλύτερη επίδοση της ημέρας τον Αντώνη Χατζηβασιλείου, με Seat Cordoba WRC, αφήνοντας δεύτερο τον Αργύρη Τσούλο με Mitsubishi EVO IX. Στην Α7 εύκολη ήταν η νίκη του Χρήστου Μαντέση με το Honda civic type-r κατακτώντας και την νίκη στα δίλιτρα της κατηγορίας. Ενώ στην Α6 ο Χρήστος Παραβάντης επικράτησε στη μάχη των Peugeot 106 και δεύτερος ο Νίκος Γιανακόπουλος.
   Στην Α5 ο Γιώργος Μαρίνος ήταν ο μοναδικός την κλάσης που έπεσε και στα δύο σκέλη κάτω από τα δύο λεπτά, έτσι πήρε εύκολα την νίκη. Στην ομάδα Ε είχαμε ανατροπή βάση των δοκιμών και μάλιστα πολύ ιδιαίτερη εξέλιξη, καθώς οι διεκδικητές της νίκης δεν κατάφεραν να κάνουν δεύτερο πέρασμα. Εγκατάλειψη λοιπόν, για τους Σπύρο Παπαδόπουλο με Ford escort cosworth και Κωνσταντίνο Τσαφαρά με Lancia delta integrale Έτσι νικητής της Ε αναδείχθηκε ο Αντρέας Χριστόπουλος με Opel ascona και δεύτερος ο Αντρέας Μελιγκόνης με Opel kadett GTE. Το δίδυμο ήταν στην κορυφή και στα δίλιτρα της κατηγορίας, καθώς και στην κλάση Ε11, ενώ στην Ε12 επικράτησε τελικά ο Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος με Opel ascona 400 και δεύτερος ο Χαράλαμπος Ασημακόπουλος με Ford sierra cosworth.
   Στην Ε10 νικητής ήταν ο Κώστας Κουρνίατης με μικρή διαφορά από τον Τρύφωνα Χασάπη, και οι δύo με Citroen AX, στην κλάση Ε9 η νίκη πήγε στον Χαραλαμπο Ροιδόπουλο . Η ομάδα Ν δεν προσμέτρησε, μιας και συμμετείχαν μόλις 4 αυτοκίνητα με ταχύτερο τον Γιάννη Ιωαννίδη με peugeot 106 .
   Αντίθετα η κατηγορία Saloon είχε έξι συμμετοχές και υπήρχε η μοναδική έντονη μονομαχία του αγώνα, η οποία ανέδειξε νικητή τον Παναγιώτη Ντούβαλη με B.M.W E30, αφήνοντας πίσω του τον Γιώργο Παναγόπουλο με ίδιο αυτοκίνητο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου