Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Καλλυντικά με διαφορά… στήθους


Από την Χρύσα Βασιλάκου
Υπεύθυνη του ινστιτούτου Beauty Lounge - Vitaplus

Από τους αρχαίους χρόνους το στήθος αποτελούσε αντικείμενο λατρείας, σύμβολο αιώνιας θηλυκότητας , ζωής, μητρότητας και ερωτισμού ενώ κατά καιρούς αναλύθηκε από πολιτικούς, φιλοσόφους, στοχαστές και ποιητές..
Από τον 16ο αιώνα έχει εξυμνηθεί ως ερωτικό είδωλο, πολιτική ιδέα, ψυχολογική ύπαρξη (Φρόιντ) ενώ σήμερα αποτελεί το ισχυρότερο brand name των διαφημιστικών εταιρειών.
«...μπορείς να πουλήσεις οτιδήποτε θέλεις με ένα στήθος» λέει χαρακτηριστικά η Μέριλιν Γιάλομ (σύζυγος του Ίρβιν Γιάλομ) στο βιβλίο της «Η ιστορία του γυναικείου στήθους». Διαχωρίζει το κορίτσι από τη γυναίκα, καλλιεργεί φαντασιώσεις, γίνεται ¬πηγή ζωής για το νεογέννητο και χαρακτηρίζεται «ιερό» γιατί προσφέρει το μητρικό γάλα, ταυτίζεται με τη σίτιση, την τροφή, αλλά και εδραιώνει τη συναισθηματική σχέση της μητέρας με το παιδί της αποτελώντας πόλο έλξης και ηδονής, γιατί υποσυνείδητα αναπαράγονται και αναβιώνονται αισθήματα ασφάλειας και τρυφερότητας, ανάλογα μ’ αυτά που βιώνει το βρέφος όταν θηλάζει.
Για το δυτικό πολιτισμό , υπήρξε το κορυφαίο σύμβολο της θηλυκότητας μιας γυναίκας, εκφράζοντας τη σεξουαλικότητά της και τονίζοντας τη γυναικεία αυτοπεποίθησή της. Ως κλειδί της έλξης και της αποπλάνησης τα στήθη υπήρξαν ανέκαθεν ένα από τα όπλα της γυναικείας γοητείας. Μπροστά σ’ αυτήν τη δύναμη, οι άνδρες παραλύουν ενώ ακόμη και σε αριστουργήματα ζωγραφικής απεικονίζεται το μυστήριο και η δύναμη τους.
Όμως, εκτός από ισχυρό αρχέτυπο και σύμβολο της γυναικείας σεξουαλικότητας το στήθος αποτελεί ένα σημαντικό όργανο του ανθρώπινου σώματος ˙ έτσι ειδικοί της ομορφιάς δημιούργησαν για τις γυναίκες που θέλουν να διατηρήσουν ή να αποκαταστήσουν, γρήγορα και απλά την σφριγηλότητα και την ομορφιά του στήθους και του ντεκολτέ την αγωγή [i]Senum .
Η αγωγή Senum δρα αποτελεσματικά στη χαλάρωση του δέρματος αποκαθιστώντας την σφριγηλότητα και την ελαστικότητα της περιοχής του ‘’φυσικού στηθόδεσμου’’, το τρίγωνο του δέρματος που σχηματίζεται από τη βάση των μαστών μέχρι το σαγόνι. Αυτή η σημαντική επιδερμική ζώνη, παίζει ουσιαστικό ρόλο για την υποστήριξη του στήθους στη φυσική του θέση, καθορίζοντας την τονικότητά και το προφίλ του και βοηθώντας το δέρμα να ξαναβρεί τη φυσική του πυκνότητα και ζωτικότητα, ανορθώνοντας το προφίλ και αποκαθιστώντας τη χαμένη του μορφή.
Παρόλο λοιπόν που υπάρχουν «διαφο¬ρές στήθους» , ένα ωραίο μπούστο παραμένει η διακαής επιθυμία κάθε γυναίκας και κάθε άνδρα γι’αυτό φροντίστε το και μην το παραμελείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου