Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Αμάρτησα για τη ΔΕΗ μου …


Από την Κοραλία Κυριακού
… θα μπορούσε να ήταν μια παραλλαγή της ταινίας «Αμάρτησα για το παιδί μου», μιας και θα πρέπει να κάνουμε κυριολεκτικά τα πάντα για να πληρώσουμε τη ΔΕΗ!
Αντί για το «τρεχεί το νερό» στο σίριαλ Λένη, εμείς θα τραγουδάμε «τρέχουν τρέχουν τρέχουν οι κιλοβατόρες, τρέχουν οι κιλοβατόρες» και τώρα μας βάζουν να πληρώσουμε μαζί με τη ΔΕΗ τον φόρο ακίνητης περιουσίας, ακόμα κι αν νοικιάζουμε! Δηλαδή και δεν έχω σπίτι, και θα πληρώσω για το σπίτι του άλλου!

Λένε θα κάνουμε διακανονισμό με τον σπιτονοικοκύρη, και άντε να τα βγάλεις πέρα με τον κάθε φραγκοφονιά που πρώτη του μήνα χτυπάει το κουδούνι να σου πει ότι άφησες τα σκουπίδια απ’έξω και με την ευκαιρία να σε ρωτήσει αν το νοίκι είναι στον λογαριασμό του!
Θέλω να σπουδάσω – λουκέτα στα σχολεία (καταλήψεις)! Θέλω να δουλέψω, λουκέτα στις επιχειρήσεις (κρίση)! Θέλω να φάω τη σύνταξη του πατέρα μου – λουκέτο στις συντάξεις (-20% σε όσους παίρνουν πάνω από 1200€ και 3% για τους ανέργους – που αν μαζέψεις όλα αυτά τα τριάρια- μπορεί να μην κάνουν 11888 αλλά  από την κρίση βγαίνουμε)!
-Που πήγαν Παγκαλίνο τα λεφτά; Μαζί τα φάγαμε;
-Που πήγαν μικρή Αννούλα τα βιβλία; Για ανακύκλωση;
-Που πήγαν Γιωρίκα οι υποσχέσεις σου; Λεφτά υπάρχουν – θα μειώσουμε τον φόρο – δεν θα πειράξουμε τους συνταξιούχους!
Βέβαια, έλυσε το πρόβλημα του υπερπληθυσμού της Αθήνας – αφού τους έδιωξε όλους… σε άλλη γη, σ’αλλα μέρη που μέτρα δεν έχουνε και κανείς δεν τους ξέρει!
Η Χιονάτη είχε τους εφτά νάνους και τους ταΐζε, τους καθάριζε μέχρι που ήρθε το πριγκιπόπουλο, τα τρία γουρουνάκια είχαν έναν έξυπνο που έφτιαξε το πιο γερό σπίτι,  τα κατσικάκια κατάλαβαν ότι ο λύκος τους χτύπαγε την πόρτα για να τα φάει… ε, ο Παπανδρέου ακόμα περιμένει την νονά του να μας βγάλει από την κρίση(!) - και όταν το ρολόι χτυπήσει 12 φορές θα γίνει κολοκύθα; Τι κρίμα που η κακιά μάγισσα με το μήλο είναι από άλλο παραμύθι!
Το παράπονο με πιάνει! Τι να κάνω, που να πάω… Παντού έτσι είναι!
Το είχε προβλέψει ο Νοστράδαμος και οι Μάγια! Μεγάλη καταστροφή είχαν δει! Που να ήξεραν ότι ο κομήτης που θα έπεφτε στη γη ήταν ανθρωπόμορφος και τον κάναμε και πρωθυπουργό! Να φοβηθώ το 2012; Η Ελλάδα είναι 50 χρόνια πίσω, και μεγαλύτερο κακό από τον κομήτη που μας βρήκε δεν ξέρω αν θα υπάρξει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου