Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

«Ο εν πολλαί αμαρτίαι περιπεσών ανήρ»



Της Έλενας Φλώρου
Τη ταινία "American Pie" την έχεις ακουστά ; Δε μπορεί! Όλο και κάποιο βράδυ που βαριόσουν να βγεις θα τη πέτυχες στην τηλεόραση καθώς έκανες zapping.  Αν λοιπόν η εικόνα του αγοριού σου την π.ε. (προ εσού) εποχή, θύμιζε αυτή του Stifler –τόσο που ν’ αναρωτιέσαι αν ο καλός σου αποτέλεσε τη πηγή έμπνευσης δημιουργίας του χαρακτήρα- βολέψου κάπου και συνέχισε να διαβάζεις.

Το έχεις ακούσει πολλές φορές αλλά δε λες να το εμπεδώσεις πως οι άντρες είναι εγκεφαλικοί τύποι. Τι σημαίνει αυτό; Πως όταν εσύ ονειρεύεσαι το τρομερό και ανεπανάληπτο έτερον ήμισυ, τα ρομαντικά δείπνα υπό το φως των κεριών, τις βαρκάδες κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι ή την απαγγελία του «Μονογράμματος» ένα βράδυ μπροστά από τη φωτιά ( βλ. Κ.Μαρκορά και Μ.Κουντουράτου), αυτός σκέφτεται μπάλα, γκάζια, γυναίκες άντε και κανένα «ΣΤΟΙΧΗΜΑ». Καλώς ή κακώς έτσι έχουν τα πράγματα.
Μη ξεχνάς πως η ενηλικίωση ενός αγοριού έρχεται πολύ αργότερα από αυτή του κοριτσιού ( άτιμη φύση!). Κάποιοι βέβαια το παρακάνουν και παρατείνουν την εφηβεία τους άλλη μια δεκαετία, αλλά αυτοί δε σ’ ενδιαφέρουν είναι ειδικές περιπτώσεις.
Ένα άλλο στοιχείο πολύ σημαντικό για να κατανοήσεις λίγο καλύτερα την αντρική σπαζοκεφαλιά, είναι αυτή η εμμονή τους να βρίσκουν λόγο να γιορτάζουν.
Παράδειγμα : παίρνει πρωτάθλημα η ομάδα ; Όλοι για μπύρες! Χωρίζει ο φίλος ;Τον παίρνουν σηκωτό και πάνε μπουζούκια. Ήρθε η άνοιξη; Οι σχάρες στο χέρι και πάνε να ψήσουν κοψίδια στη παραλία! Πρόσθεσε σε όλα αυτά γιορτές και αργίες.
Καταλαβαίνεις σε αυτό το σημείο, πως η ανακάλυψη της σεξουαλικής τους ταυτότητας, σηματοδοτεί την αρχή ενός ξέφρενου party, το οποίο διαρκεί αρκετά χρόνια. Από αυτό το party περνούν κάθε τύπου νούμερα: καστανά, ξανθά, μελαχρινά, κοκκινόμαλλα. Γενικότερα σ’ αυτή τη γιορτή σημασία έχει η ποσότητα και η συχνότητα. Η ποιότητα απορρίπτεται λόγω βαριάς κουλτούρας. Όλα διέπονται από μια ασταθή ελαφρότητα και φυσικά όπως σ’ όλα τα "till I collapse" party  δεν υπάρχει μέτρο- κανένα όμως!
Έτσι σίγουρα θα έχεις ακούσει ιστορίες που ο άλλος δε θυμόταν πως βρέθηκε να κοιμάται στο ασανσέρ, για εκείνη την κοπέλα που -αν και έμοιαζε περισσότερο με το σκυλάκι του τον Αττίλα παρά με γυναίκα-ξύπνησε και τη βρήκε δίπλα του ή για τότε που αυτός και η παρέα του είχαν πάρει με τη σειρά όλα τα μπαράκια τις Μυκόνου και δεν είχαν αφήσει ήσυχη ούτε μπάρα ούτε χορεύτρια. Ναι συμφωνώ, ΑΓΟΡΙΑ!  Τραβούν τις καταστάσεις στα άκρα για να έχουν- όπως λένε- να διηγηθούν κάτι στα εγγόνια τους. Έτσι διασκεδάζουν τι να κάνουμε!
Να όμως που ένα τέτοιο party- animal μπήκε στη ζωή σου- γιατί είναι και ωραίος πανάθεμα τον. Κι όχι μόνο μπήκε, αλλά υπέστη της μεταμορφώσεως. Γιατί εκεί που ο κύριος δήλωνε αμετανόητος εργένης, τον έχεις τώρα να καμαρώνει σα γύφτικο σκεπάρνι δίπλα σου και να νευριάζει με όποιον τολμά να σε κοιτάξει. Πλέον, μέσα στον κατάλογο ονομάτων με τη Σούλα, τη Σίσσυ, τη Μόνικα υπάρχει με πολλά θαυμαστικά το όνομα «ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!». Δε θα φτάσει στο σημείο να σου κάνει ερωτική εξομολόγηση στη μέση του δρόμου, είπαμε μη τα θες όλα δικά σου!
Είναι λογικό να αισθάνεσαι άβολα όταν βλέπεις να τον χαιρετάνε όλες πονηρά εξαιτίας του παρελθόντος του. Είναι απόλυτα δικαιολογημένο να φοβάσαι μήπως ξυπνήσει μέσα του ο σατανάς κι αρχίσει να θεωρεί τον εαυτό του γιατρικό πάσης γυναικείας νόσου.
Κάνε μια ψύχραιμη εκτίμηση των πραγμάτων. Το γεγονός ότι φάνηκε ειλικρινής απέναντι σου σχετικά με τα παλιά, είναι ένα πολύ καλό σημάδι ότι θέλει ν’ αλλάξει και να είναι μαζί σου.
Σκέψου πως για να τον μαγνήτισες και να τον κράτησες θα έχεις αυτό το κάτι παραπάνω από τις άλλες. Πρέπει να είσαι περήφανη για τον εαυτό σου και για τον άθλο να εξημερώσεις αυτό το φρενιασμένο άλογο.
Αν και είμαι της άποψης πως « ο λύκος τομάρι δεν αλλάζει » , ίσως η χοληστερίνη και το σάκχαρο του δικού σου να χτύπησαν κόκκινο κι αποφάσισε να υιοθετήσει έναν πιο υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής!
So go on coach!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου