Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΜΟΡΦΗ!!! ΕΣΥ;;;


Από τη Λένα Μποζιονέλου
Χιλιάδες φορές έχουμε ακούσει αναλύσεις από ειδικούς ή μη, ψυχολόγους ή ανθρώπους του πνεύματος, αισθητικούς ή πλαστικούς χειρουργούς, μοντέλα ή κοπέλες της διπλανής πόρτας τη φοβερή φράση η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας Ναι καλά……. Άραγε αυτό το κλισέ θα μας στοιχειώνει διαρκώς; Και τι σημαίνει δηλαδή πηγάζει από μέσα μας; Φταίω κιόλας αν δεν είμαι όμορφη; Δε φτάνει που δεν με θεωρεί όμορφη ο καθρέπτης μου, να νιώθω και ενοχές για τον άσχημο εσωτερικό μου κόσμο;

Θεωρώ πως αν σταματούσα ακριβώς εδώ το άρθρο μου τα ραντεβού στα ινστιτούτα αισθητικής και τους ψυχολόγους θα αυξάνονταν ραγδαία από τις αναγνώστριες (το πρώτο ενδεχόμενο θα με βόλευε για να είμαι απολύτως  ειλικρινής!)
Η διαρκής όμως αγωνία για το τέλειο, το απόλυτα σωστό, το ιδανικό, το όμορφο είναι αρκετά ψυχοφθόρα όταν γίνεται αυτό ακριβώς ` αγωνία . Το ωραίο είναι επιθυμητό. Η ομορφιά είναι προσωπική κατάκτηση και ορίζεται από τόσο διαφορετικά μέτρα για κάθε άνθρωπο που την κάνει μοναδική. Κάθε γυναίκα είναι όμορφη . Αληθινά όμορφη. Όχι διαρκώς και όχι χωρίς προσπάθεια. Ε και;
Δεν είμαστε καθημερινά ευτυχισμένοι ή δεν νιώθουμε συνεχώς πλήρεις και ικανοποιημένοι από τις πράξεις μας. Ξέρουμε όμως ότι η αλλαγή και η αγωνία για το διαφορετικό αύριο αναζωογονεί το ενδιαφέρον μας για τη ζωή.
Ξέρουμε πως ένα χαμόγελο από ένα αγαπημένο πρόσωπο μετά από μια δική μας μικρή ή μεγάλη κίνηση, μας τοποθετεί στην κορυφή της ευτυχίας. Ξέρουμε πως μια γλυκιά κουβέντα από τον αγαπημένο μας, μια μέρα που επιτέλους πετύχαμε το μακιγιάζ που αγωνιζόμασταν μέρες στον καθρέπτη να αντιγράψουμε από το περιοδικό, μας τοποθετεί αυτομάτως στη λίστα με τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα παγκοσμίως.
Ξέρουμε πως μια μέρα που η διάθεσή μας είναι super –ίσως και ανεξήγητα- τα βλέπουμε όλα ωραία, ακόμα και εκείνο το παντελόνι με τις τσέπες στο πλάι που μισούσαμε γιατί μας πάχαινε.
Ξέρουμε πως μια ξεκούραστη Κυριακή που θα δώσουμε στον εαυτό μας ένα ρεπό από όλα και βάψουμε τα νύχια μας με το ίδιο βερνίκι που η Kate Moss έχει στο εξώφυλλο της Vogue, Ε! μας φανταζόμαστε λίγο στη θέση της με το φοβερό ασορτί φόρεμα του Galliano που εννοείτε ότι δεν θα αποκτήσουμε….άμεσα τουλάχιστον.
Επομένως ξέρουμε! Σίγουρα ξέρουμε πως πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στον εαυτό μας να αισθανθεί όμορφος. Με μικρή ή λίγο μεγαλύτερη βοήθεια, με την αντίστοιχη προσπάθεια, οφείλουμε στον εαυτό μας την ηρεμία και την ομορφιά, εσωτερική και εξωτερική. Όλες οι γυναίκες μπορούν να πουν στις φίλες τους : Ξέρω πως είναι να είσαι όμορφη!!! Εσύ;;;

Καλά Χριστούγεννα, Όμορφα Χριστούγεννα για όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου