Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Οι εποχιακοί βιορυθμοί

Από την Χρύσα Βασιλάκου - Υπεύθυνη Ινστιτούτου Beauty Lounge-VitaPlus
Κάθε φυσικό περιβάλλον παρουσιάζει το δικό του εποχιακό βιορυθμό (εναλλαγές των ζωτικών ρυθμών) επηρεάζουν το δέρμα με στρες διαφορετικών τύπων.


ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ
Η εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αυξάνει τη φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης του δέρματος και την επιταχύνει. Συνεπώς, πρέπει να επέμβουμε προκειμένου να επανέλθει η σωστή ισορροπία των λειτουργιών.

ΧΕΙΜΩΝΑΣ
Η διαδικασία ανανέωσης της επιδερμίδας επιβραδύνεται. Το δέρμα χρειάζεται να επανακτήσει την ενέργεια, αναπληρώνοντας τις απώλειες και να αντισταθμίσει τη λειτουργική ισορροπία του. Είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα για μια ολοκληρωμένη προστατευτική και θεραπευτική αγωγή.

ΑΝΟΙΞΗ
Μετά από τη χειμερινή περίοδο, το δέρμα πρέπει να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει το θερμό στρες της εποχής, ενισχύοντας την κυτταρική ανανέωση. Τώρα είναι ουσιαστικό να γίνει μια αποτοξίνωση, με αντιοξειδωτική δράση που στοχεύει στην εξάλειψη των συσσωρευμένων τοξινών

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Η έκθεση στον ήλιο αυξάνει τις επιπτώσεις της φωτογήρανσης. Το δέρμα καίει πολλή ενέργεια, καθώς όλες οι φυσιολογικές λειτουργίες βρίσκονται σε διέγερση. Κατά συνέπεια είναι ουσιώδες να προστατεύσουμε το δέρμα από την επίθεση των ελεύθερων ριζών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου