Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Δήμος Αργους – Μυκηνών για το κόστος του νέου ιστότοπου (site)


        Στο προηγούμενο τεύχος μας (Αύγουστος, αρ. φυλ. 22) δημοσιεύσαμε τις επισημάνσεις αναγνώστη του περιοδικού μας για τη μορφή και το κόστος του νέου ιστοτόπου (site) του Δήμου (www.newargos.gr), τις οποίες απέστειλε στη σύνταξη του περιοδικού, υπογράφοντας ως «Ένας πολίτης».    

Στα πλαίσια της ολοκληρωμένης παρουσίασης του θέματος και της επιβαλλόμενης δημοσιογραφικής δεοντολογίας, δημοσιεύουμε σήμερα και τις απόψεις του Δήμου Αργους – Μυκηνών και τις αντιρρήσεις του σχετικά με το κόστος όπως αυτές διατυπώνονται στην από 18.08.2011 διαμαρτυρία – δήλωση του, όπως υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ι. Μαλτέζο.
      Απευθυνόμενος στη διεύθυνση του περιοδικού ο κ. πρόεδρος του Δη. Συμβουλίου εκθέτει τα εξής : «ότι το έργο το οποίο ανατέθηκε δεν αφορούσε «μία ιστοσελίδα» αλλά αφορούσε δύο εντελώς καινούργιους ιστοτόπους, το www.newargos.gr και το www.argos-tourism.gr. Κάθε ένας από αυτούς τους ιστοτόπους είναι σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά, σε πολλά δε εμφανιζόμενα στοιχεία υπάρχουν και σε άλλες γλώσσες, όπως στο πεδίο www.argos-peripatos.gr (γερμανικά, γαλλικά και ιταλικά)». Και εν συνεχεία ο κ. πρόεδρος εκθέτει: «επίσης, ότι το αντικείμενο της σύμβασης δεν ήταν απλώς η κατασκευή των δύο ιστοτόπων αλλά και η λειτουργία τους για δύο χρόνια» και ότι «Η λειτουργία των ιστοτόπων είναι άψογη και η επισκεψιμότητα κατά πολύ μεγαλύτερη και διαρκώς αυξανόμενη» και ακόμη «Τα ανωτέρω περιλαμβάνονται στο Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών που εξέδωσε ο αντισυμβαλλόμενός μας».
       Ως περιοδικό/free-press, που δημοσιεύουμε επιστολές αναγνωστών/πολιτών, δημοσιεύσαμε και την εν λόγω επιστολή του αναγνώστη μας, ο οποίος φάνηκε από το κείμενό του ενημερωμένος σε τέτοια θέματα και μας έπεισε, κατ’ αρχήν, για την ορθότητα των γραφομένων του. Με την επιστολή του κ. προέδρου που λάβαμε, θεωρούμε αναγκαίο αφενός να διευκρινήσουμε ότι ήταν αναγκαίο να διασταυρώσουμε τους ισχυρισμούς του επιστολογράφου μας και αφετέρου να αποδεχθούμε το νόμιμο και αναγκαίο των ενεργειών του Δήμου.
        Τέλος, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι στις προθέσεις του περιοδικού δεν είναι οι αντιπαραθέσεις χωρίς λόγο και στοιχεία, αλλά η δημοσιοποίηση απόψεων που συγκλίνουν στην τελική διαμόρφωση της ορθής άποψης των αναγνωστών μας.    
Η Διεύθυνση του περιοδικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου